Ingrediënten (2 personen)
- 400 gram aardappelen
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 300 gram rundergehakt
- 1 appel
- 500 gram verse zuurkool
- 1 laurierblad
- 1 scheut halfvolle melk/ soja melk of amandelmelk
- boter
Bereidingstijd 30 minuten + 30 minuten in de oven
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar
- Maak de ui schoon en snijd hem klein
- Fruit de ui met de kerrie in de boter. Bak het gehakt al roerend mee.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes
- Meng de zuurkool met de appel, 100 ml water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven
- Warm de oven voor op 200 graden Celsius
- Maak van de aardappelen met hete melk, peper en een beetje boter een puree
- Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal
- Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree
- Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren