skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4-5 personen)

  • 500 gram aardappelen
  • 2 kleine uien
  • boter/margarine
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 500 gram gemengd of mager rundergehakt
  • 2 appels
  • 1000 gram zuurkool
  • halfvolle melk
  • 2 laurierbladen
  • nootmuskaat
  • evt. 2 beschuiten.

Bereidingstijd: 30 minuten bereiden, 30 minuten oven

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein
  • Fruit de ui met de kerrie in de margarine. Bak het gehakt al roerend mee.
  • Schil de appel en snijd hem in blokjes
  • Meng de zuurkool met de appel, 1 dl water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
  • Warm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Maak van de aardappelen met hete melk, boter, peper en een beetje noot muskaat een puree.
  • Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal
  • Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree (evt. met wat beschuitkruimels afwerken).
  • Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.
  • Eet smakelijk.
×Close search
Zoeken