Ingrediënten (4-6 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 500 gram rode linzen (niet geweekt)
- 1 teentje knoflook
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- 3 takjes tijm
- 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
- 1.5 L groente bouillon
- 3 schijfjes citroen
- Feta
- Evt. peterselie
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook het water met de bouillon blokjes
- Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en fruit deze 3-4 minuten, totdat de ui glazig is en net begint te kleuren.
- Voeg de bouillon toe aan het ui, knoflook en paprika mengsel en voeg vervolgens de linzen en tomatenpuree eraan toe.
- Roer regelmatig in de pan en voeg water eraan toe als de soep ‘te dik’ wordt.
- Heeft de soep 20 minuten zachtjes gekookt, mix de soep dan met een staafmixer.
- Voeg er de tijm blaadjes en de citroen schijfjes eraan toe en laat het zo 1-2 uur staan (het mag af en toe zachtjes koken).
- Voordat je het gaat serveren, haal dan de citroenschijfjes en tijm takjes met een vergiet eruit en druk ze fijn zodat er nog wat citroensap in de soep terecht komt.
- Voordat je gaat serveren voeg dan de oregano, paprikapoeder en de feta toe.
- Eet smakelijk!