Ingrediënten (2-3 personen)
- 1 rode ui
- 1 stuk gember van 1,5 cm
- 1/2 rode peper
- 3 zoete aardappelen (circa 500 gram)
- 2 eetlepels olijfolie/ boter
- 1 theelepel kurkuma
- 200 ml kokosmelk
- sap van 1/2 limoen
- verse koriander en verse peterselie
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui
- Schil de gemberwortel en snijd die heel fijn. Snijd ook de peper heel fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
- Verhit de boter in de pan en fruit de ui, gember, peper en kurkuma op laag vuur. voeg de aardappel toe en bak even mee.
- Voeg de kokosmelk en 300 ml water toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten doorkoken en pureer hem dan met een staafmixer.
- Voeg het limoensap toe en breng de soep op smaak met peper en zout
- Garneer met koriander en peterselie