Ingrediënten (4-6 personen)
- 400 gram zoete aardappel
- 500 gram wortelen
- 100 gram linzen (niet geweld)
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 150 ml kokosmelk
- bouillon
- water (afhankelijk hoe dik je het wilt hebben).
- olijfolie
- verse koriander
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de knoflookteentjes en ui in kleine stukjes
- Voeg wat (olijf)olie in de pan en laat de ui en knoflook een beetje smoren.
- Voeg er water aan toe, wat bouillon en de wortelen
- Snijd de zoete aardappel in stukjes en voeg toe aan het kokend water samen met de linzen.
- Laat alles 20 minuten zachtjes koken
- Voeg er vervolgens wat kokosmelk aan toe en evt. water als je de soep te dik vindt.
- Voeg wat koriander toe en mix alles goed door elkaar.
- Maak af met wat koriander.
- Eet smakelijk!