Ingrediënten (3 personen)
- 2 rode uien in halve ringen
- 400 gram knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 prei, in ringen
- 250 gram kastagnechampignons in plakjes
- peper en zout
- Olijfolie
- 1 eetlepel bieslook fijngesneden
- 200 gram gerookte zalm
- 6 eieren
- 120 ml amandelmelk
- geraspte kaas
Bereidingstijd: 20 minuten en oventijd 40-45 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de uien zachtjes aan.
- Voeg de knolselderij, prei en champignons toe en bak deze mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Breng op smaak met peper en zout en schep ook de bieslook er doorheen.
- Verdeel over een ovenschaal en leg de plakjes zalm er bovenop.
- Klop de eieren op met amandelmelk en schenk dit over de groenten en zalm.
- Maak het af met geraspte kaas
- Bak de zalmschotel in 40-45 minuten gaar.