Ingrediënten (4 personen)
- 2 kleine broccoli
- 1 avocado
- 250 gram cherrytomaten
- 1 rode ui
- Verse of gedroogde basilicum
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram zalm in moten (4 moten)
- 300 gram volkoren spaghetti
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de tomaten salsa. Snijd de tomaatjes in vieren en hak de ui fijn. Schep de tomaatjes, ui, grof gehakte basilicum en olijfolie door elkaar
- Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking
- Breng ongeveer 1 liter water aan de kook. Voeg de broccoli toe en doe de deksel op de pan. Kook ongeveer 6 a 7 minuten tot ook de steeltjes zacht beginnen te worden.
- Giet de broccoli af maar vang het kookvocht op. Houd 1/3 van de roosjes apart en doe de rest terug in de pan. Voeg een scheutje van het kookvocht aan de broccoli in de pan en pureer met de staafmixer fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee. Als het mengsel nog erg dik is kun je er wat extra kookvocht aan toe voegen.
- Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit met een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar van binnen.
- Schep de broccolisaus door de pasta en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes er door.
- Serveer de pasta met de gebakken zalm en de tomaten salsa.
- Bestrooi met pijnboompitten