Ingrediënten (voor 2 personen)
- 500 gram (winter)wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 1 chilipeper (pitjes verwijderd)
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereiding
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine stukje. Maak vervolgens de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Vervolgens snijd je de chilipeper klein (let op: verwijder de pitjes)
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook zacht en voeg de chillipeper toe.
- Voeg de wortelen toe met wat water (zodat de ze net niet helemaal onder water staan) en kook de wortelen in 10 minuten.
- Serveer de wortelen met een stukje gebakken kip en aardappelen.
Weetje
- Bospeen kan 2 dagen bewaard worden op een koele plaats en 5 dagen in de koelkast. Winterwortels zijn 1 tot 2 weken houdbaar.