Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 watermeloen
- 200 gram feta kaas
- 1 rode ui
- 1 sap van 1 citroen
- 20 zwarte olijven
- Paar takjes munt
- Olijfolie
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Pel de ui en halveer deze. Snijd hele dunne plakjes van de rode ui
- Pers de citroen uit en marineer de ui met citroensap voor minimaal 20 minuten in een bakje
- Schil de watermeloen en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm
- Verkruimel de feta kaas
- Snijd de zwarte olijven in ringetjes
- Haal de blaadjes van de verse munt en snijd in dunne reepjes
- Leg wat blokjes van de meloen op een ronde schaal
- Strooi wat van de fetakaas op de meloen
- Leg er de zwarte olijven en gemarineerde rode ui op
- Garneer als laatste met wat munt en besprenkel met wat olijfolie
Tip: Lekker als je meerdere salades op tafel hebt staan tijdens de bbq! Bijvoorbeeld met ‘rode bieten salade’ en ‘caprese’ salade.