Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram tomaten of 500 gram gezeefde tomaten
- 2-3 paprika’s (mogen alle kleuren zijn)
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 2 prei (of gebruik andere groente naar keuze)
- 1 courgette (of gebruik andere groente naar keuze)
- Basilicum vers of gedroogd
- Peper en zout
- 200-300 gram volkoren penne (glutenvrij kan ook)
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Pel de tomaten als je dit nodig vindt. Doe de tomaten in de blender of schenk het blikje gepelde tomaten in de blender.
- Voeg de fijngesneden paprika, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel blenden tot een glad geheel.
- Snijd in de tussentijd de prei en courgette fijn
- Bak de ui en knoflook aan in een pan en bak vervolgens het gehakt rul en voeg er vervolgens de fijngesneden groente aan toe
- Voeg er als laatste de geblende tomatensaus in de pan en laat heel even pruttelen.
- Kook in de tussentijd de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Eet smakelijk.
- Neem er extra salade of rauwkost bij voor extra groente 🙂