Heerlijk koolhydraatarm brood uit het boek van Yvonne Lemmers. Vult goed en lekker om een keer zelf te maken.
Ingrediënten (voor 10-12 sneden)
- 5 eieren
- 150 gram Griekse Yoghurt
- 5 eetlepels olijfolie
- 60 gram lijnzaad
- 60 gram tarwezemelen
- 40 gram gehakte walnoten
- 40 gram pitten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten)
- 15 gram bakpoeder
- mespunt jozo zout
- 15 gram psyllium-inuline
Bereidingstijd: 20 minuten en 60 minuten in de oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Mix de eieren, Griekse yoghurt en de olie tot een glad mengsel.
- Roer de lijnzaad, zemelen, walnoten, pitten en zaden, bakpoeder, zout en psyllium-inuline er met een spatel of roerlepel door
- Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe
- Bak het brood in een bakvorm 60 minuten in de oven tot het mooi goudbruin van kleur is.
- Laat afkoelen op het rooster
Bron: Yvonne Lemmers (GOK- diëtiste)