Ingrediënten (6 personen)
- 1 rode peper
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 2 winterpenen
- 2 eetlepels boter of olijfolie
- 400-700 ml water
- 1-2 vis bouillonblokje(s) (of zelf getrokken visbouillon)
- 1 moot zalm
- 100 gram garnalen
- 2 bosuitjes
- peper en zout
- evt. kruiden: koriander en paprika poeder
Bereidingstijd:
Bereidingswijze
- Snijd de rode peper, ui knoflook, prei, bosuitjes, peen in stukjes en voeg wat boter in de pan en bak het even aan.
- Voeg water en bouillonblokjes (of zelf getrokken visbouillon) toe en breng op smaak met wat peper, zout en eventueel kruiden laat even 20 minuten zachtjes koken
- Snijd de zalm in stukjes en spoel de garnalen schoon en voeg ze toe. Laat ze 6-8 minuten garen in de soep (met het vuur uit en het deksel op de pan).