Ingrediënten (2 personen)
- 100 gram volkorencouscous
- 100 gram kwark/ yoghurt (evt soja gebruiken als je er een veganistische vervanger van wilt maken)
- 1 eetlepel gedroogde (of verse) dille
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook
- peper en zout naar smaak
- 12 cherrytomaten
- 1/2 rode ui
- 12 olijven
- 240 gram gekookte kikkererwten (of neem een zak van HAK en laat de kikkererwten even uitlekken)
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 1 eetlepel ‘pita shoarmakruiden’ van Jonnie de Boer
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Meng ondertussen voor de dressing de kwark/ yoghurt met dille en citroensap in een kom
- Rasp de helft van de komkommer grof. Doe het raspel in een fijne zeef met daaronder een kom. Pers met de bolle kant van een lepel het vocht eruit en voeg de uitgeperste komkommer toe aan de kwark/ yoghurt. Pers de knoflook uit en voeg toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet de dressing in de koelkast. (Drink evt. het sap van de komkommer op of verwerk in een smoothie)
- Snijd de cherrytomaten in vieren en de ui in zeer dunne ringen. snijd de andere helft van de komkommer en de paprika in kleine stukjes en de olijven in plakjes. Voeg de groente en de olijven toe aan de couscous.
- Giet de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit in de pan de olijfolie of kokosolie en voeg de kikkererwten en de ‘pita shoarma’ kruiden in een koekenpan. Bak de kikkererwten in enkele minuten krokant. Voeg ze toe aan de couscous met groenten. Verdeel over twee diepe borden en serveer dit met de dressing.
- Eet smakelijk.
Recept uit Vegan Vibes van Lisa Steltenpool