Vegetarische salade zoete aardappel
Ingrediënten (1 portie)
- 150 gram zoete aardappel
- Scheutje olijfolie
- 130 gram linzen (1 klein blikje)
- Zakje sla naar keuze
- 0,5 rode ui
- 100 gram wortels
- 100 gram komkommer
- 00 gram tomaatjes
- 0,5 avocado
- 50 gram witte kaas/ feta
- Garnering: verse basilicum en granaatappelpitjes
Bereidingstijd: 15min bereiding en 20 min oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes (of koop voorgesneden blokjes), doe ze in een kom en meng met een scheutje olijfolie en kruiden naar keuze. Verdeel de blokjes op een ovenschaal en laat ze 20 minuten in de oven staan. Je kunt ze ook een kwartiertje in de airfryer doen.
- Spoel de linzen goed schoon en laat ze uitlekken. Doe ze in een schaal en meng met wat sla.
- Snijd de rode ui, wortel, komkommer, tomaat, avocado en kaas in stukjes. Meng het geheel door elkaar met de linzen en sla.
- Als de zoete aardappel klaar is kun je deze ook door de salade mengen. Je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel al eerder klaar te maken en te laten afkoelen voor je het mengt in de salade.
- Garneer tot slot met wat basilicum en granaatappelpitjes.
Tip: maak twee porties, dan heb je gelijk een lunch voor de volgende dag 😉