Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram tofu naturel
- 2 teentjes knoflook
- Een paksoi
- Een prei
- 250 gram champignons
- 200 gram wortelen
- 125 gram taugé
- 2 eetlepels sojasaus (met minder zout)
- 300 gram bloemkoolrijst
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 3 eetlepels olijfolie
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Zorg dat de tofu goed uitgelekt is en dep deze droog met behulp van keukenpapier
- Snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1cm
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de tofu goudbruin
- Snijd intussen de knoflook fijn en de overige groenten (behalve de taugé) in stukken
- Zet de gebakken tofu even apart en verhit in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie
- Fruit de knoflook en voeg later de overige groenten toe. Schep goed om en voeg na ongeveer 10 minuutjes de sojasaus toe
- Verwarm intussen in een andere pan de laatste eetlepel olijfolie en wok de bloemkoolrijst een paar minuten
- Voeg de bloemkoolrijst, tofu en taugé toe aan de wokpan met groenten. Schep nog een aantal keer goed om
- Verdeel het gerecht over 2 kommen en garneer het gerecht met de sesamzaadjes.
- Eet smakelijk!
- Serveer met extra portie rauwkost en cashewnoten.