Ingrediënten (2 personen)
- 2 aubergines
- 400 gram tomaten
- 4 kleine sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- olijfolie
- 2 eieren
- 280 ml Griekse yoghurt
- snufje zout
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 125 gram kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden Celsius
- Snijd de aubergines en tomaten in plakken en snijd de sjalotjes in ringen.
- Hak de knoflook fijn en hak de platte peterselie
- Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine om en om goudbruin
- Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook met de platte peterselie er door
- Voor het yoghurtmengsel meng je de eieren en de yoghurt met zout en peper.
- Leg om en om een laagje aubergines, tomaat en ui met knoflook in een ovenschaal en eindig met aubergines.
- Schenk het yoghurtmengsel erover en raps de kaas erover. Bak de moussaka in de oven 20-25 minuten goudbruin.