Ingrediënten (voor 10 champignons)
- 10 kastanje champignons
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 80 gram courgette
- 1 handje walnoten
- Peterselie
- Paprikapoeder
- Gember
- Peper
- Rucola sla
- 30+ kaas gerapt
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Borstel de champignons schoon en draai de steeltjes eruit
- Snipper de ui en bak die in 1-2 minuten wat glazig. Snipper de steeltjes van de champignons en snipper de courgette fijn en voeg deze toe, pers vervolgens de knoflook fijn en voeg toe.
- Hak de walnoten fijn
- Haal de pan van het vuur en roer de gehakte noten, peterselie, gember, paprikapoeder en peper toe
- Schep dit groentemengsel in de champignon hoedjes en strooi er wat geraspte kaas over.
- Bak ze 15 minuten in de oven tot de champignons zacht zijn
- Leg 1 handje sla op het bord en serveer de champginons
- Lekker als voorgerecht maar ook lekker tijdens een verjaardagsfeestje om de champignons te serveren als ‘hapje’.