skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram zoete aardappel
  • 400 gram kikkererwten (1 blik)
  • 1 rode ui
  • 1 courgette of aubergine
  • 1 paprika
  • Olijfolie
  • Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel komijn
  • Verse peterselie
  • Citroen

Bereidingstijd: 10min bereiding en 45min oventijd

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kikkererwten goed schoon en laat ze uitlekken.
  • (Evt. de zoete aardappel schillen) en was deze goed. Snijd in grove stukken. Doe dit ook met de ui en courgette of aubergine en paprika.
  • Neem een grote kom en doe hier de kikkererwten, zoete aardappel, ui, courgette/aubergine en paprika in. Verdeel de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en komijn overheen en meng het geheel.
  • Doe bakpapier op een ovenschaal of -plaat en verdeel het mengsel over de schaal/plaat. Laat het 25 minuten in de oven staan.
  • Serveer tot slot met peterselie, citroen(sap) en evt. nog wat olijfolie.

Inspiratie: Leuke recepten

 

×Close search
Zoeken