Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram zoete aardappel
- 400 gram kikkererwten (1 blik)
- 1 rode ui
- 1 courgette of aubergine
- 1 paprika
- Olijfolie
- Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel komijn
- Verse peterselie
- Citroen
Bereidingstijd: 10min bereiding en 45min oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de kikkererwten goed schoon en laat ze uitlekken.
- (Evt. de zoete aardappel schillen) en was deze goed. Snijd in grove stukken. Doe dit ook met de ui en courgette of aubergine en paprika.
- Neem een grote kom en doe hier de kikkererwten, zoete aardappel, ui, courgette/aubergine en paprika in. Verdeel de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en komijn overheen en meng het geheel.
- Doe bakpapier op een ovenschaal of -plaat en verdeel het mengsel over de schaal/plaat. Laat het 25 minuten in de oven staan.
- Serveer tot slot met peterselie, citroen(sap) en evt. nog wat olijfolie.
Inspiratie: Leuke recepten