Ingrediënten (2 personen)
- 1 teentje knoflook
- 300 gram zoete aardappel (of vervang de zoete aardappel door pompoen of een kleinere portie als je het gerecht met minder koolhydraten wilt maken)
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden (gedroogd)
- ½ courgetten
- 1 rode ui
- 200 gram tomaten
- 2 kabeljauwhaasjes
- Verse bieslook
- Zout, peper
- Citroensap
Bereidingstijd: 45 minuten (waarvan 30 min oventijd)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hak de knoflook fijn en meng deze met de zoete aardappel, 1 eetlepel olijfolie, Provençaalse kruiden en wat peper. Verdeel het over de met bakpapier beklede bakplaat en bak het 15min.
- Halveer vervolgende de courgette en snijd in dunne plakken. Snijd eveneens de uien en tomaten in dunne plakken.
- Bestrooi de vis met kruiden naar keuze (bijvoorbeeld de Provençaalse kruiden of gebruik viskruiden.
- Schep de aardappelen 15min na bakken om en schuif ze naar 1 kant van de bakplaat. Leg de vis, courgette, tomaten en ui aan de andere kant van de bakplaat. Besprenkel de groenten en de vis met 1 eetlepel olijfolie en wat peper. Bak nog 15min in de oven.
- Snijd de bieslook fijn.
- Besprenkel de vis naar eigen smaak met citroen en serveer met de bieslook.