Ingrediënten (2 personen)
- 175 gram doperwten (vers of diepvries)
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd
- 1 rode biet (voorgekookt of voorverpakt)
- 1 appel in kleine stukjes
- Sap van citroen
- peper en zout
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel volle yoghurt of mayonaise
- 2 handjes veldsla
- Dille naar smaak
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook en kook de erwten 1 minuut
- Snijd de appel, rode biet en rode ui fijn.
- Meng het blikje tonijn met de erwten, appel, rode biet en rode ui en voeg hier de citroensap, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg er nog een beetje yoghurt of mayonaise door. Daarna eventueel nog wat olijfolie.
- Leg veldsla op een bord en schep hier het tonijnmengsel op.
- Bestrooi met dille