Ingrediënten (4 personen)
- 1 zak linzen (205 gram, van HAK)
- Handje bladpeterselie, grof gehakt (of gedroogde peterselie)
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 paprika’s, in grove stukken
- 6 trostomaten, in grove stukken
- 250 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
- Peper
- Zout
- Olijfolie/ boter/ kokosolie
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Spoel de linzen af met koud water en laat ze goed uitlekken
- Bak de linzen in 2 eetlepels olijfolie (boter of kokosolie) met een mespunt zout in een koekenpan op midden hoog vuur. Roer regelmatig tot ze krokant zijn. Voeg vlak voor het einde de bladpeterselie toe en bak nog 2 minuten mee.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit 4 minuten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
- Voeg de puntpaprika, trostomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kokend water toe als de soep te dik is.
- Serveer de soep in kommen en verdeel de krokante linzen en evt. wat peterselie erover.
Linzen zijn ook goed te vervangen voor kikkererwten