Ingrediënten (4 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 rode ui fijn gesnipperd
- 5-6 paprika’s in blokjes
- 2 eetlepels tikka masala kruidenmix (zie hieronder)
- 250 gram tofu of 4 stukjes kipfilet
- 150 ml yoghurt
- 200 ml kokosmelk
- 80 gram cashewnoten
- 1 bosje verse of gedroogde koriander
Garam Masala kruidenmix (allemaal gedroogde kruiden). Bepaal zelf hoeveel je maakt en of je nog een deel bewaart:
- 4 delen gemalen koriander
- 1 deel gemalen kruidnagel
- 1 deel kaneel
- 2 delen gemalen zwarte peper
- 1/2 deel gemalen nootmuskaat
- 2 delen gemalen komijnzaad
- 2 delen gemalen kardemom
- evt. een beetje zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Voeg de kruiden bij elkaar zoals hierboven beschreven staat
- Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paprika op matig vuur in 4-5 minuten zacht.
- Voeg de kruidenmix toe en bak deze even mee.
- Schenk de yoghurt en kokosmelk erbij en roer tot een egale saus.
- Doe de tofu of kip reepjes erbij en gaar ze in 5 minuten in de saus.
- Bestrooi het gerecht met cashewnoten en koriander (vers of gedroogd)
- Lekker met zilvervliesrijst en een frisse komkommer salade
Recept, boek: Spice Wise