Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 bosuitjes in ringetjes
- 4 tenen knoflook
- 2 flinke theelepels kerriepoeder
- 2 flinke theelepels verse gember
- 200 ml halfvolle (lactose vrije) melk
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 limoenen, schil geraspt en sap uitgeperst
- 300 gram kipfilet
- 200 gram broccoli, roosjes
- 200 gram wortelen
- 1 handje verse koriander
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verwarm de olijfolie in een wok en voeg de bosui en knoflook toe
- Voeg vervolgens kerriepoeder en gember toe
- Laat het mengsel even goed doorbakken zodat alle aroma’s vrijkomen
- Voeg dan de melk, ketjap manis en de limoenrasp toe.
- Roer alles goed door elkaar. Bak de kipfilet kort op hoog uur in het mengsel en voeg de sperziebonen, broccoli, wortelen en limoensap toe
- Laat het mengsel tegen de kook aan in tien minuten gaar worden.
- Schep de curry op een mooi bord en mak het af met verse koriander en tomaat.
- Serveer de curry met de rijst
bron: Eet als een atleet