Ingrediënten (2-3 personen)
- 200 gram bloemkool roosjes
- 100 gram komkommer
- 2 trostomaten
- 20 gram platte peterselie
- 1 handje munt
- 1/2 rode peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook
- 150 gram gegrilde of gebakken kipfilet
- 2 eetlepels pistachenootjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Maal de bloemkool in een keukenmachine tot korrels van rijstgrootte.
- Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes
- Hak de kruiden fijn
- Snijd de peper ragfijn
- Klop een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout
- Pers het teentje knoflook boven de dressing en roer nog eens door.
- Meng in een kom de groenten, kruiden, rode peper en dressing.
- Snijd de kip in stukjes (of bak de kip eerst) en verdeel deze samen met de nootjes over de salade
- Eet smakelijk 🙂
Lekker als lunch!