Ingrediënten (4 personen)
- 1 spitskool
- 400 gram rundergehakt
- 1 courgette (of andere groente die je in huis hebt)
- 2 paprika’s (of andere groente die je in huis hebt)
- 1 handje snack tomaatjes
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 potje (70 gram) tomatenpuree
- Zelfgemaakte kruidenmix: 3 tl paprikapoeder; 3 tl komijnpoeder, 2 tl zwarte peper, 1.5 tl uienpoeder, 3 tl cayennepeper, 1 tl oregano, 0.5 tl chillivlokken
tl= 1 theelepel
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en groenten (behalve de spitskool) in kleine stukjes/blokjes
- Bak het gehakt rul en voeg vervolgens de gesneden groente hieraan toe
- Voeg alle kruiden bij elkaar in een kom
- Voeg bij het gehakt- groentemengsel de tomaten puree en vervolgens de kruiden
- Breng een pan water aan de kook en voeg hier de hele spitskool aan toe. Laat de spitskool 5 minuten koken en vervolgens kun je de bladeren er één voor één gemakkelijk afhalen (dit zijn je wraps).
- Voeg het gehakt- groentemengsel in het spitskool blad en rol het op als een wrap.
- Eet smakelijk.