Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram sperziebonen
- 1 kleine ui
- 10 cherrytomaten
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kipfilet in blokjes
- 1 theelepel, majoraan
- 1/4 dl droge witte wijn
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden (of neem diepvriesboontjes, deze zijn al gesneden). Pel en snipper de ui.
- Halveer de tomaten. Snij de champignons in plakjes
- Kook de sperziebonen 2 minuten in weinig water
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui met een uitgeperst teentje knoflook al omscheppend glazig. bak de kipfilet 3 minuten mee. Bak de champignons circa 2 minuten mee. Giet de sperziebonen af en schep ze met de tomaten en majoraan door het mengsel.
- Voeg de wijn toe en smoor de sperziebonen met een deksel op de pan in circa 6 minuten zachtjes gaar. Voeg peper naar smaak toe.
Bron: puur gezond