Ingrediënten (voor 4-5 personen)
- 200 volkoren spaghetti
- 2 courgettes
- 500 gram champignons
- 6 rijpe tomaten
- 500 gram tomatenpassata
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de champignons, tomaten, knoflook en ui klein
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg het rundergehakt, ui en knoflook toe
- Voeg vervolgens de tomaten en champignons bij het rundergehakt mengsel.
- Voeg de passata toe en laat het geheel 5-10 minuten koken/pruttelen. Voeg als laatste de oregano en basilicum toe
- Breng een pan water aan de kook en kook de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Maak in de tussentijd slierten van de courgettes, hier zijn allerlei handige keukentools voor verkrijgbaar (zelf heb ik de : Good Grips Dunschiller Julienne Y-mo). En wok deze in een pan gaar (komt er veel vocht vrij uit de courgette? giet dit weg).
- Giet de volkorenspaghetti af en voeg deze toe aan de pan van de courgetti (voeg evt. een scheutje olijfolie toe)
- Serveer de spaghetti & courgetti met de saus!
Variatietips
- Vegetariër? Vervang het rundergehakt voor 150 gram walnoten
- Lust je geen courgette? Neem dan alleen volkorenpasta of vervang de courgette voor wortel of aubergine
- De courgetti en spaghetti kun je een dag later nog één keer opwarmen als dit nodig is.