Ingrediënten (2-3 personen)
- 2 kipfilets
- 4 tomaten
- 1 rijpe avocado
- 250 gram peultjes
- rucola sla
- sap van 1 citroen
- 4 theelepels paprikapoeder
- 3 eetlepels gedroogde tijm
- 2 knoflookteentjes
- 1 mespunt cayenepeper
- 2-3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilets in lange repen. Doe de kruiden en de olijfolie voor de cajun in een kom en meng goed met de kippenreepjes
- Kook de peultjes beetgaar in water met een scheut olijfolie
- Snijd de tomaten in kwarten, haal de zaadlijst en het middelste harde gedeelte weg. Doe dit boven en zeef zodat je het vocht kun opvangen voor de vinaigrette. Snijd de tomaten vervolgens in maantjes.
- Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet het met wat citroensap, peper en zout.
- Maak een vinaigrette met het tomatensap, olijfolie en peper en zout.
- Bak de kippenreepjes met cajun in olijfolie
- Meng de groenten met de rucola en schik ze op de borden
- Verdeel de guacamole en de kippenreepjes over de borden
- Serveer de vinaigrette apart