skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 400-500 gram stooflappen/ stoofvlees
  • 1 prei
  • 8 dikke wortelen
  • 250 gram champignons
  • 1 Potje zilvervliesuitjes (320 gram)
  • 2 blikjes tomatenpuree (2x 70 gram)
  • 2 eetlepels Zwolsche Stoof van Jonnie Boer
  • 3 tenen knoflook
  • 2 Rode uien
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eetlepels bouillon (de biologische winkel verkoopt bouillonblokjes zonder gist, gluten, suiker en E-nummers)
  • Flinke scheut water

Bereidingstijd: 20 minuten en 2 uur laten pruttelen

Bereidingswijze

  • Smelt wat boter in de pan. Bak hierin het in dobbelsteentjes gesneden vlees rondom aan.
  • Voeg de gesneden prei, wortelen, ui, knoflook, champignons en smoor eventjes samen met het vlees
  • Voeg daarna de kruiden, tomatenpuree, knoflook, bouillon, wijn en water toe.
  • Zet de deksel op de pan en laat het vlees 2-3 uur zachtjes stoven. Roer het regelmatig om en voeg zonodig water of bouillon toe. Controleer tegen het einde of het vlees al zacht begint te worden en pas eventueel de tijd zelf aan.
  • Voeg de uitgelekte zilveruitjes en de in vieren gesneden champignons toe en laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes stoven
  • Serveer met boontjes en een beetje aardappelpuree of zilvervliesrijst of bloemkoolrijst

 

×Close search
Zoeken