skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (6-8 personen)

  • 1 (grote) rode kool
  • 2 aardappelen
  • 2 eetlepels bouillon poeder (ik gebruik hem van de reformzaak)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 ml slagroom
  • Water naar behoefte
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Voeg flink wat olijfolie in de pan en verwarm langzaam
  • Snijd de ui en knoflook fijn en laat het langzaam pruttelen
  • Maak intussen de rode kool schoon en snijd in reepjes
  • Maak de aardappelen schoon en snijd in stukjes en voeg samen met het water en de rode kool toe aan de pan
  • Laat het geheel zachtjes koken, zo’n 20 minuten
  • Blender het geheel en voeg de slagroom toe
  • Vind je de soep te dik? Voeg er dan extra water aan toe.
  • Eet smakelijk!

Tip: Probeer verschillende soorten groente per dag te nemen en groente bij de lunch en diner te consumeren, zo krijg je verschillende vitaminen en mineralen binnen en kom je eerder aan de norm van 250 gram groente per dag. Al mag dit best 350-400 gram groente per dag zijn.

Ik at bij de rode kool soep nog de kippesto salade: www.foodncoaching.nl/kip-salade

 

×Close search
Zoeken