Ingrediënten (4 personen)
- 125 gram spekjes
- +/- 400 gram kipfilet
- 1 zak (400 gram) verse spinazie
- 2 tomaten
- 1 bakje (250 gram) champignons
- 1 blokje natriumarme kippenbouillon
- 5 eetlepels kookroom
- 150 gram zilvervliesrijst
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Voeg de spekjes in een pan en laat ze gedeeltelijk uitbakken
- Snijd de kip in stukjes en voeg deze toe aan de spekjes
- Snijd intussen de champignons en tomaten in plakjes/blokjes (gebruik alleen het buitenste gedeelte van de tomaat) en voeg deze samen met de spinazie toe, laat alles even gaar worden
- Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking
- Giet vervolgens het kookvocht van het kip- groentemengsel (een beetje) af en voeg het bouillonblokje en 5 eetlepels kookroom toe
- Serveer eerst de rijst en daarna het kipmengsel.
- Eet smakelijk