skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

avocadospread

Avocado spread Ingrediënten (voor 2 sneden beleg) Halve avocado (rijp, al een beetje zacht) 100 gram cottage cheese Citroensap 1/4e rode ui Halve tomaat Peper Snuf zout Optie: chilivlokken Bereidingstijd: 5 min Bereidingswijze Snijd de avocado doormidden en lepel een helft uit in een kommetje. Prak het vervolgens met een…

Lees Meer

Bananenbrood

Ingrediënten 150 gram boekweitmeel of speltmeel 2 theelepels bakpoeder 2 theelepels kaneel 1 snufje gejodeerd zout 2 eieren 100 gram Extra Vierge Olijfolie 4 hele rijpen bananen (hoe rijper de bananen hoe zoeter het bananenbrood) Verder nodig: bakblik, bakpapier Bereidingstijd: 20 minuten en 45 minuten oventijd Bereidingswijze Verwarm de oven…

Lees Meer

Komkommersoep

Ingrediënten (voor 4 kommen) 2 komkommers 1 courgette 1 grote ui 2 kleine aardappelen (ongeveer 100-150 gram) Groentebouillon naar eigen smaak Olijfolie   Bereidingstijd: 25 minuten   Bereidingswijze Snipper de uien fijn en fruit ze aan in de pan met wat olijfolie. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg…

Lees Meer

Roerei met avocado en tomaatjes

Ingrediënten (1 persoon) 1-2 eitjes 50 gram hüttenkäse Halve avocado Handvol cherrytomaatjes Sla naar keuze Peper, zout en kerriepoeder (evt. chilivlokken) Olijfolie/ roomboter Bereidingstijd: 20 minuten Bereidingswijze Breek de eitjes in een kommetje en voeg de hüttenkäse, peper, zout en kerriepoeder toe. Klop het geheel met een garde. Doe wat…

Lees Meer

Mediterraans stoofvlees met courgette en paprika

Ingrediënten (2 personen) 500 gram stooflap 2 eetlepel bloem versgemalen zout en peper 2 uien 2 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 300 ml runderbouillon 1 eetlepel balsamico olijfolie 3 paprika's 1 grote courgette 2 eetlepel tomatenpuree 1 theelepel peterselie 1 theelepel tijm 6 blaadjes verse basilicum (eventueel ter garnering). Varieer in…

Lees Meer

Bietenhummus

Bietenhummus (lekker op lijnzaadcrackers, volkorenzuurdesembrood etc.) Ingrediënten 1 blik kikkererwten 1 citroen 1 teen knoflook 100 ml tahin 2 voorgekookte rode bieten extra vierge olijfolie peper en (jozo) zout Bereidingswijze Giet de kikkererwten af en doe ze in een hoge kom. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe…

Lees Meer

Vegetarische salade zoete aardappel

Vegetarische salade zoete aardappel Ingrediënten (1 portie) 150 gram zoete aardappel Scheutje olijfolie 130 gram linzen (1 klein blikje) Zakje sla naar keuze 0,5 rode ui 100 gram wortels 100 gram komkommer 00 gram tomaatjes 0,5 avocado 50 gram witte kaas/ feta Garnering: verse basilicum en granaatappelpitjes   Bereidingstijd: 15min…

Lees Meer

Hormooncake

Vorige week volgende ik een scholing over 'overgang en hormonen'. Onder andere dit recept werd gemaakt en uitgedeeld. Lekker voor bij de lunch of bij honger tussendoor. Neem je het als lunch, neem dan 2 plakjes en een kommetje soep. Ingrediënten 100 gram quinoa (gaar gekookt en afgekoeld) 160 gram…

Lees Meer

Tonijnsalade

Ingrediënten (1 persoon) 1 blikje tonijn op olijfoliebasis 1 appel 4 handjes sla 2 augurkjes 1-2 eetlepel(s) mayonaise Erwten gekookt (3 eetlepels) peper en zout Bereidingstijd: 5 minuten Bereidingswijze Giet het blikje tonijn voor de helft af Doe de olijfolie (van de tonijn) en de tonijn in een kom Snijd…

Lees Meer

Noten en zaden gebak/ brood (keto)

Ingrediënten 500 gram gemengde noten en zaden (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, 100 gram van elk) 5 eieren 250 gram volle naturel yoghurt 50 gram gedroogde veenbessen (ongezoet) of 1 appel in stukjes Bereidingstijd: 5 minuten en 50 minuten oventijd Bereidingswijze Meng alle ingrediënten goed onder elkaar Bekleed een…

Lees Meer
×Close search
Zoeken