Ingrediënten (2 personen)
100 gram quinoa (ook te vervangen door volkoren couscous)
1 paprika
2 lente-uitjes
200 gram linzen
1 wortel
2-3 lepels granaatappelpitjes
100 gram fetakaas
Handvol verse basilicum
Dressing: 2 eetlepels olijfolie en een halve citroen
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Doe de quinoa in de pan en voeg ruim water toe. Voeg een snufje (gejodeerd) zout toe en roer goed door elkaar. Laat dit 12 minuten koken.
- Snijd de paprika in stukjes en de bosui en wortel in reepjes.
- Doe de linzen in een vergiet en spoel ze heel goed af.
- Maak de dressing van olijfolie en citroensap.
- Als de quinoa gaar is, doe je deze in een kom. Vervolgens voeg je de groenten en linzen toe. Schenk de dressing er over en roer voorzichtig door elkaar.
- Verkruimel of snijd de feta, pluk blaadjes basilicum en neem wat granaatappelpitjes en verdeel deze over de salade. Heerlijke lunch!
- (Je kunt er ook voor kiezen de quinoa of couscous eerst af te laten koelen en de ingrediënten dan pas te mengen).