Ingrediënten (4 personen)
- 275 gram quinoa (ongekookt)
- 200-300 gram (biologische) kipfilet
- 250 gram peultjes
- 1 broccoli
- Groene pesto, naar smaak
- Snuf zout
- Extra garnering: pijnboompitjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes. Verwarm een eetlepel boter in de pan
- Verwijder de topjes van de peultjes en hak de broccoli in roosjes. Stoom de groente gaar in een stoommandje of kook deze in een klein laagje water. Giet de pan af als de groente beetgaar zijn.
- Meng dan de quinoa met de kip, groente en pesto naar smaak, en serveer de maaltijd met een handje pijnboompitten.
- Eet smakelijk.
Wist je dat in pesto vaak bestandsdelen inzitten die helemaal niet in pesto thuishoren? En erger, de meeste pesto’s bevatten de belangrijkste ingrediënten van een pesto helemaal niet. Je kunt hem ook zelf maken met een blender, voeg toe:
- 25 gram basilicumblaadjes
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 knoflooktenen gepeld
- 30 gram pijnboompitten geroosterd en afgekoold
- 5 flinke eetlepels olijfolie extra vierge
- peper en zout naar smaak
Voeg alles in de blender, is het nog wat dik? Voeg er dan nog wat extra olijfolie aan toe.