Ingrediënten (4 personen)
- 1 oranje pompoen
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 1-2 (natriumarme)bouillonblokjes (of zelf bouillon trekken)
- Olijfolie / boter
- Water
- 2 gedroogde laurierblaadjes
Bereidingstijd: 20 minuten + 20-30 minuten kooktijd
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken.
- Snijd de ui en knoflook fijn
- Verhit de olie/boter in de pan en bak de ui, knoflook en pompoen een beetje aan. Voeg het water, bouillonblokje(s) en laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat alles in 20-30 minuten gaar worden.
- Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer.