Ingrediënten (3-4 personen)
- 1000 gram trostomaten
- 200 gram gepelde pistachenoten
- 1 basilicumplant
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 courgettes
- 100 gram rucola
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in.
- Dompel ze ongeveer 1 minuut in kokend water onder. Laat afkoelen (makkelijker ontvellen)
- Maal de pistachenoten grof in een keukenmachine of met een staafmixer (houdt er een paar apart voor garnering). Ontvel de tomaten en snijd in kleine stukjes. Pluk alle blaadjes van de basilicumplant en leg apart (ik gebruikte helft van de plant)
- Verhit de olijfolie in een pan, voeg de pistachenoten en tomaten toe en roer tot een saus
- Snijd het uiteinde van de courgettes eraf. Snijd met een spiraalsnijder de courgettes (met schil) in lange sliertjes tot courgetti. Ik at de courgette rauw.
- Optioneel: Kook de courgetti circa 2 minuten in ruim water en laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.
- Houdt voor de garnering een aantal basilicumblaadjes apart en voeg de rest van de basilicumblaadjes aan de pistachesaus toe. Breng op smaak met peper. Laat dit heel even zacht pruttelen, circa 5 minuten.
- Serveer de courgetti met de pistachesaus. Garneer met rucola, overige pistachenoten en basilicumblaadjes