skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 porties)

  • 200 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels melk (naturel melk / plantaardige melk) (of gebruik water)
  • 2 eetlepels speculaas en koekkruiden van Jonnie de Boer
  • 50 gram olijfolie
  • 8 gram vanille suiker
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  • Doe het amandelmeel, vanillesuiker, olijfolie, speculaas en kruiden en het bakpoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar en kneed er een deegbal van. Voeg tussen het kneden de melk of het water toe. Als het deeg te nat is, kun je er evt wat amandelmeel aan toevoegen. Is het droog voeg dan wat water/ melk toe.
  • Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er tussen de bolletjes voldoende ruimte is en druk ze voorzichtig plat totdat ze de vorm hebben van een pepernoot.
  • Bak de pepernoten in circa 15-20 minuten in het midden van de oven gaar op 170 graden.
  • Laat ze goed afkoelen. Het kan zijn dat ze in het begin nog een beetje zacht aanvoelen (ideaal voor jonge kindjes). Dit is niet erg, zodra ze zijn afgekoeld worden ze vanzelf wat harder.

Recept van Happje

×Close search
Zoeken