Ingrediënten voor 2 personen
- 230 gram zalm
- 1/2 eetlepel groene pesto
- 1/2 eetlepel kappertjes
- Kerstomaatjes (toevoegen naar behoefte)
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
Bereidingstijd: 5 minuten bereidingstijd + 10 á 15 minuten in de oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie
- Leg de (ontdooide) zalm in de ovenschaal
- Besmeer elke zalm met 1/4 eetlepel pesto
- Strooi de kappertjes en tomaatjes eroverheen
- Rasp een beetje citroenschil en strooi dit ook over de zalm
- Maak het af met peper
- Zet ze circa 10 á 15 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
Tips
- Serveer bij de zalm bijvoorbeeld: 500 gram broccoli of spinazie, met 200 gram (gekookte aardappelen) (let op dit is voor 2 personen)
- Eet een keer per week vis, bij voorkeur vette vis, zoals: zalm, makreel, haring of tonijn.