Ingrediënten (4 personen)
- 6 paprika’s (rood, geel, oranje)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 afgestreken eetlepel baharat kruidenmix (van Jonnie de Boer)
- +/- 300- 400 gram rundergehakt
- 1 prei
- 6 roma tomaten
- 1 handje geraspte 30+ kaas
- Boter
Bereidingstijd: 25 minuten, 20 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven in een ovenschaal, ovenschalen of bakpapier.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de knoflook en ui 3 minuten. Voeg de baharat kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gehakt en peper toe en bak in 5 minuten rul. Schep regelmatig om.
- Snijd de prei in ringen en de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan het gehakt en laat een paar minuten zachtjes koken
- Vul de paprika’s en maak af met een beetje geraspte kaas en zet het 20 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!