Ingrediënten (4 personen)
- 400 -500 gram kipfilet
- 200 gram voorgekookte krieltjes, grote gehalveerd
- 1 courgette
- 1 kleine aubergine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram mozzarella
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 eetlepel cayennepeper
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 klein handje geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de kipfilet in stukjes en snijd de courgette, aubergine in 1/4 plakjes
- Snijd de cherry tomaatjes door de helft
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Snijd de mozzarella in stukjes
- Doe alles bij elkaar in de ovenschaal en voeg de Italiaanse kruiden, cayennepeper en paprikapoeder toe.
- Bestrooi de ovenschotel met de 30+ kaas en zet voor ca. 30 minuten in de oven tot de kip gaar is.
Wanneer je geen zin hebt om achter het fornuis te staan is deze ovenschotel een ideale uitkomst! Je kan er gewoon in verwerken wat je lekker vindt, of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Je hoeft de kip niet eerst aan te braden, alles kan gewoon zo de ovenschotel in. Half uurtje in de oven en klaar is de maaltijd!
Weetje
De aanduidingen 10+, 20+, 30+, 40+, 45+, 48+, 50+, 60+ op de verpakking van kaas geven het vetgehalte aan. Magere kaas (10+, 20+ en 30+), bevat minder vet en meer calcium dan de vettere varianten. Het vet in kaas bestaat voor meer dan 60% uitverzadigd vet (ook wel verkeerd vet genoemd). Teveel verzadigd vet is niet goed voor hart en bloedvaten.