Ingrediënten (2 personen)
100 gram quinoa
Avocado
200 gram tomaten
Blikje maïs á 140 gram
Sla naar keuze
Limoen
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Bereid de quinoa door de quinoa in een flinke hoeveelheid water zo’n 12 minuten te laten koken.
- Intussen snijd je het vruchtvlees van de quinoa in kleine blokjes, evenals de tomaat.
- Pers de limoen en meng het sap met een scheutje olijfolie. De dressing breng je vervolgens verder op smaak met peper en zout.
- Wanneer de quinoa klaar is, kun je deze afspoelen met koud water (of indien je liever een lauwwarme salade eet, schud je alleen het kookwater af).
- Meng de quinoa met de sla, avocado, tomaten en maïs. Schenk tot slot de dressing er overheen en meng nogmaals door elkaar. Eet smakelijk!