skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 200 gram rundergehakt
  • 400 gram Mexicaanse Roerbakgroente (te koop bij o.a. Albert Heijn en Jumbo)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, peper en zout
  • 40 gram geraspte kaas

Bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius

Bereidingswijze

  • Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Schrap het binnenste gedeelte eruit (bewaar dit) zodat je een soort ‘bootje’ overblijft van de courgette.
  • Leg de courgette bootjes in de ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius zodat ze een beetje kunnen garen.
  • Snijd het overgebleven gedeelte van de courgette in kleine stukjes en bak het straks mee met de Mexicaanse Roerbakgroente.
  • Verwarm een bakpan en bak en gehakt rul. Voeg er vervolgens de Mexicaanse roerbakmix en het binnenste geschraapte gedeelte van de courgette toe.
  • Voeg de tomatenpuree, 1 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels komijnpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en wat peper en zout door de groente en gehakt.
  • Schep het vleesmengsel in in de courgette bootjes en verdeel de geraspte kaas erover. Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven af. Eet smakelijk

Ook erg lekker om een halve paprika te mengen met dit gehaktmengsel. Het voordeel is dat je de paprika vooraf niet hoeft te garen maar direct kan vullen met het gehaktmengsel.

 

 

 

×Close search
Zoeken