Ingrediënten (2 personen)
- 500 gram stooflap
- 2 eetlepel bloem
- versgemalen zout en peper
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 300 ml runderbouillon
- 1 eetlepel balsamico
- olijfolie
- 3 paprika’s
- 1 grote courgette
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel tijm
- 6 blaadjes verse basilicum (eventueel ter garnering).
- Varieer in peulvruchten penne (Your Organic), spelt penne of volkoren penne (tip probeer en varieer ook hierin)
Bereidingstijd: 30 minuten (let op: 3,5 uur zachtjes laten pruttelen).
Bereidingswijze
- Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast
- Dep het vlees droog en snijd het in stukjes. Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper en meng de bloem erdoor.
- Snipper de ui en de knoflook fijn
- Giet een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de uien en knoflook op laag vuur in circa 5 minuten.
- Leg het vlees erbij in de pan en bak het vlees kort aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee
- Voeg de runderbouillon, balsamico en 1/2 theelepel toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op z’n laagst zodra het kookt en leg de deksel op de pan.
- Laat het geheel minimaal 3 uur stoven, tot het vlees lekker zacht is.
- Scheur de basilicum in reepjes en voeg deze samen de paprika en courgette toe en stoof het geheel nog een half uurtje verder, met de deksel schuin op de pan.
- Eventueel kun je de saus nog wat binden met bloem
- Serveer het stoofvlees met (peulvruchten of volkorenpasta) en strooi eventueel er wat gehakte peterselie overheen
Recept: Marielle in de keuken