skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Heerlijk recept, inspiratie van Voeding Leeft.

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1,5 kaneel
  • 1/2 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel (dus geen eetlepel) chilipoeder
  • Flink wat peper
  • Snufje zout
  • Extra vierge olijfolie om in te braden

Voor de saus

  • 4 paprika’s
  • 4 uien
  • 2 blikjes tomatenpuree (70 gram per blikje)
  • 1 eetlepel ras el hanout (van Jonnie de Boer)
  • 100 ml water
  • Extra vierge olijfolie om in te smoren

Bloemkool salade (lekker om bij de gehaktballetjes te serveren)

  • 200 gram bloemkool rijst
  • 1 bosje platte peterselie (of gedroogde peterselie)
  • 1 bosje bieslook (of gedroogde bieslook)
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander (of gedroogde koriander)
  • 1 granaatappel (vaak te koop op de markt of Jumbo)
  • 8 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels azijn
  • 1/2 uitgeperste citroen
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze Marokkaanse gehaktballetjes

  • Pel de uien en halveer ze. Was de paprika’s halveer deze ook. Snijd halve ringen van de ui en paprika. Doe een scheut olijfolie in een braadpan en smoor de paprika’s en uien zachtjes terwijl je de balletjes gaat maken (ongeveer 20-30 minuten). Blijf om de paar minuten in de pan roeren.
  • Doe het gehakt in een pan met het ei en paneermeel en alle kruiden en mosterd. Meng alles goed door elkaar en rol er kleine balletjes van. Doe een scheut olijfolie in de pan en braad de balletjes op middelhoog vuur aan, schud regelmatig met de pan zodat de balletjes rondom gaar worden (10-15 minuten).
  • Voeg aan het ui- paprika mengsel een eetlepel ras el- hanout toe en roer goed door. Schep vervolgens de tomatenpuree erdoor heen en 100 ml water en haal van het vuur. Schep de balletjes door de saus en roer het geel goed door elkaar.

Bereidingswijze Bloemkool salade

  • Haal de pitjes uit de granaatappel en doe ze in een bakje. Hak/ knip of pluk de kruiden fijn (niet in de steeltjes die zijn te hard in deze salade tenzij je ze fijnhakt met een staafmixer).
  • Doe de bloemkool rijst en granaatappel pitjes in een schaal en roer de kruiden erdoor. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, 1/2 uitgeperste citroen en water en roer alles goed door elkaar. Deze salade is ook lekker met feta.

Bron Recept: Voeding Leeft

×Close search
Zoeken