skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 knoflook teentjes
  • 300 gram zoete aardappel
  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 1 kruimige aardappel
  • 80 gram pompoenpitten
  • 50 gram crème fraîche
  • 2 bouillonblokjes (of 3 eetlepels bouillonpoeder van de reformzaak)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en voeg er wat knoflook en ui aan toe.
  • Snijd de paprika, de zoete aardappel en kruimige aardappel in stukjes en voeg toe.
  • Voeg er vervolgens water aan toe met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken
  • Blender de soep, verdeel de soep over 4 kommetjes en maak af met 1 dessertlepel crème fraîche en 1 hand pompoenpitten.
  • Lekker als lunch: beleg er nog 2 Wasa vezelrijke crackers bij, 1 cracker ruim belegd met 100% pindakaas en de andere met eigengemaakte eiersalade. Dan heb je lekker verzadigend gegeten 🙂

 

×Close search
Zoeken