Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 2 knoflook teentjes
- 300 gram zoete aardappel
- 2 rode (punt)paprika’s
- 1 kruimige aardappel
- 80 gram pompoenpitten
- 50 gram crème fraîche
- 2 bouillonblokjes (of 3 eetlepels bouillonpoeder van de reformzaak)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en voeg er wat knoflook en ui aan toe.
- Snijd de paprika, de zoete aardappel en kruimige aardappel in stukjes en voeg toe.
- Voeg er vervolgens water aan toe met de bouillon en laat 20 minuten zachtjes koken
- Blender de soep, verdeel de soep over 4 kommetjes en maak af met 1 dessertlepel crème fraîche en 1 hand pompoenpitten.
- Lekker als lunch: beleg er nog 2 Wasa vezelrijke crackers bij, 1 cracker ruim belegd met 100% pindakaas en de andere met eigengemaakte eiersalade. Dan heb je lekker verzadigend gegeten 🙂