Ingrediëntenlijst (4-5 personen)
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 eetlepel bouillonpoeder (reformzaak)
- 2 rode pepers
- 3 tomaten
- 400 gram gedroogde linzen
- 1 theelepel garam massala kruiden (Jonnie de Boer)
- evt. Basilicum blaadjes
- Water
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook in kleine stukjes
- Maak de rode peper schoon en snijd het ook klein
- Voeg wat olijfolie in de pan en bak daar op laag vuur de ui, rode peper en knoflook glazig
- Voeg er vervolgens water en linzen aan toe en laat 20 minuten pruttelen.
- De linzen nemen het vocht op dus kijk tussentijds of er water aan toegevoegd moet worden
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze tussentijds toe samen met de bouillon
- Voeg wat basilicum blaadjes toe en evt wat water als je de soep wat dunner wilt hebben.
- Blender het geheel
- Eet smakelijk!