Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram (bio) rundergehakt
- 125 gram (bio) spekreepjes
- 4 stengels prei (in ringen/ stukjes gesneden)
- 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
- 4 theelepels kerriepoeder
- 3 eieren (M)
- 100 ml slagroom
- 75 gram geraspte kaas
- zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 30 minuten en 25 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190C
- Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak deze knapperig. Haal ze daarna uit de koekenpan en laat ze in een schaaltje uitlekken.
- Rul vervolgens het gehakt gaar
- Voeg de prei, champignons en kerrie toe en bak dit onder voortdurend omscheppen beetgaar.
- Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de slagroom
- Voeg hier de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met zout en peper (ben voorzichtig want in de spek zit ook al zout)
- Doe het prei- gehaktmengsel in een ovenschotel en giet hier het eimengsel overheen
- Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.