Ingrediënten (voor 4 kommen)
2 komkommers
1 courgette
1 grote ui
2 kleine aardappelen (ongeveer 100-150 gram)
Groentebouillon naar eigen smaak
Olijfolie
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snipper de uien fijn en fruit ze aan in de pan met wat olijfolie.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe in de pan.
- Snijd een komkommer in de lengte (, verwijder eventueel de pitjes) en snijd het vervolgens in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette en voeg ze vervolgens beide toe en laat het even mee stoven.
- Voeg de groentebouillon toe, naar eigen voorkeur qua soepdikte. Laat het geheel zo’n 15-20min koken.
- Mix de soep fijn met een staafmixer (of in de blender).
- Tip: in plaats van aardappelen kun je ook een scheut room gebruiken om de soep wat romiger te maken/te binden.