Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram kipfilet (gesneden in blokjes)
- 1 mango
- Verse koriander
- 4 eetlepels pistachenootjes ongezouten
- 1 ui
- 400 gram peultjes
- 5 eetlepels ketjap
- (cayenne) peper en zout
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snipper het uitje en bak deze in de olijfolie/ boter
- Voeg de kip toe en bak deze in 5 minuten lichtbruin.
- kook de rijst gaar volgens de verpakking
- Maak de peultjes schoon en roer de peultjes door de kip en bak nog 5 minuten mee.
- Bestrooi met (cayenne) peper, zout en komijnzaad.
- Schil de mango en snijd in stukjes.
- Roer deze samen met de ketjap en de pistache nootjes door de kip
- Hak de koriander fijn, voeg toe en laat geheel nog 5 minuten sudderen.
- Serveer de rijst op een bord en schep de kip met mango er op
Serveer met extra rauwkost salade voor voldoende groente