Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram kipfilet
- 1/2 rode peper
- 2 rijpe tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- klein stukje gember a (2 cm)
- 1 paprika
- 1 appel
- 170 gram Griekse yoghurt (evt. de 0%)
- 1 kleine dessertlepel Curry Madras (van Jonnie Boer, zonder zout alleen maar gedroogde kruiden)
- Olie om in te bakken
- 100 gram ongekookte zilvervliesrijst (voor er bij serveren)
- 300 gram sperzieboontjes (voor er bij serveren)
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snipper de ui, knoflook, gember en rode peper en bak deze in een scheutje olie in een wok pan.
- Snijd de paprika, tomaat met vruchtvlees en de kip in blokjes en voeg deze toe aan de pan
- Voeg 1 kleine dessertlepel Curry Madras kruiden toe en bak alles circa 8 minuutjes tot de kip gaar is
- Kook ondertussen de rijst en boontjes gaar
- Roer de yoghurt door de kip en het groentemengsel
- Breng op smaak met een snufje peper en zout
- Snijd de appel in stukjes en schep deze als laatste door de kip madras
- Serveer samen met de rijst en boontjes